Saturday, April 23, 2011

Cakap cakap kedai kopi - Melayu lawan nya Cina?


1melayu 1bumi - racist.  Kalau DAP chauvinist cina tak racist.


Mudah naik angin melayu sama melayu - kalau dengan cina kita boleh beralah.


Kalau sesama melayu kita tahan berdendam sampai kemati - kalau dengan cina dia mohon maaf saja kita lupa terus salah dia.


Kalau melayu kaya dan berharta , dengan cepat kita menuduh duit rasuah lah tu.- kalau cina yang kaya kita tabik dengan alasan mereka rajin and deserved it.


Apakah kan terjadi pada tanah tanah orang melayu? - mostly dah habis di jual pada orang cina.


Berapa banyak GLC yang tolong SME melayu? Tolong tokey cina senang2 lah.


Berapa banyak bank yang discriminate bumi business loan?  Yang jaga Risk/Credit management di Bank semua cina.


Melayu kalau kaya mesti ada banglo mewah, merce/bmw/porsche/ferrari.  Cina apek kaya pun duduk rumah tepi kebun sayur. 


Yang mengundi BN ramai orang melayu, cina tak undi pun. Tapi yang BN nak pujuk dan ambik hati adalah orang cina.


Kalau anak Melayu dapat scholarship for overseas, itu sebab dia bumiputera. - Kalau anak cina dapat memang patutlah sebab depa pandai.


Kalau melayu cepat naik pangkat di tempat kerja, ada saja yang sakit hati terutama melayu jugak lah. - Kalau cina naik pangkat, bagus bagus he.she deserve it..melayu la yang cakap tu , bodo piang punya melayu.


Kalau boss melayu yang cuba bagi tunjuk ajar dan nasihat, akan di buat musuh. - Kalau boss cina, baik boss baik boss saya setuju .


Kalau nak parking kereta melayu punya la baik pi cari jauh jauh tempat yang kosong. - Cina sorry lah dia parking tengah tengah jalan asal dia senang orang lain susah dia peduli apa.


Habis teh tarik secawan dan roti canai ( Kedai Melayu bukan mamak ok)

5 comments:

Wanredone said...

"Cakap cakap kedai kopi - Melayu lawan nya Cina?"
...................................
wanredone : cakap-cakap kat kedai kopi cina, mana melayu berani! cakap kat kedai kopi melayu pun, cakap-cakap aje!

Mohd said...

Melayu mudah lupa .........

MPP said...

Bravo...right on the spot beb.. Gua salute sama lu..

Antibarua said...

Saya salute penulis blogni.. best ever posting.. Boleh copy and paste tak dalam blog saya? Credit to you..

Against The Wind said...

Wanredone : exactly

Antibarua : silakan saya berbesar hati