Tuesday, April 16, 2013

PULAU PINANG : SENARAI NAMA CALON UMNO PRU13


DATO ZAINAL ABIDIN OSMAN
KETUA PERHUBUNGAN UMNO PULAU PINANG

Senarai nama calun calun UMNO/BN di umumkan tadi di Hotel Eastin.

PARLIMEN
P041: KEPALA BATAS      Reezal Merican

P042: TASEK GELUGOR    Shahabudin Yahaya

P044: PERMATANG PAUH  Dr Mazlan Ismail

P047: NIBONG TEBAL       Dato Zainal Abidin Osman

P053: BALIK PULAU         Dato Helmi Yahaya


DUN

N1: PENAGA                               Mohd Zain Ahmad

N2: BERTAM                                   Shariful Azhar Othman

N3: PINANG TUNGGAL                   Roslan Saidin

N4: PERMATANG BERANGAN        Omar Abd Hamid

N5: SUNGAI DUA                             Mohd Yusof Mohd Noor

N6: TELOK AYER TAWAR               Jahara Hamid

N7: SUNGAI PUYU      

N10: SEBERANG JAYA                    Nasir Latiff

N11: PERMATANG PASIR               Anuar Yahaya

N12: PENANTI                                  Ibrahim Ahmad


N20: SUNGAI BAKAP                       MOhd Foad Md Isa

N21: SUNGAI ACHEH                       Dato Mahmud Zakaria

N37: BATU MAUNG                          Ir. Mansor Musa

N38: BAYAN LEPAS                         Nordin Ahmad

N39: PULAU BETONG                       Farid Saad

N40: TELOK BAHANG                 Shahidan Ayob


Apologize some are newbies I dont have their full name. Will update once available

Notably absent from the list is Ariff Shah , ADUN Seberang Jaya.

Jahara Ismail reportedly wont contest this election , at the 11th hour selected again.

Reezal Merican should not be in the list in view of  close association with Pak Lah and KJ.

Dr Mazlan Ismail standing for Permatang Pauh Parlimen seat. He was ex Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang.

Dato Zainal Abidin Osman , Penang UMNO Chief, will contest for Nibong Tebal Parliament, the seat he won in 2004 but lost in 2008 .




10 comments:

Anonymous said...

Dato Jahara bukan da tak mau bertanding ka..

Against The Wind said...

Exactly what I said, dah tak mau bertanding tapi last minit kalih meja nak bertanding jugak jugak.

This type of politician menyusahkan kerja PM

korin said...

harap Ir Mansur Musa menang, kerana dia seorang yang sangat humble down to earth, berpelajaran tinggi, banyak menolong rakyat di kawasan daerah sini walaupun beliau bukan wakil rakyat,senang di temui, semoga Allah memberi kemenangan besar untuk Ir Mansur

Anonymous said...

sy ni pgundi muda.. bru nak pgkah BN.. tgk calon lama jgk mcm tawar hati pulak..

Against The Wind said...

Anon 7:02

Lebih dari 50 peratus calun di PP adalah baru. Cuma harus di ingat kena ada juga yang lama utk kesinambungan. Nasihat saya lihat lah keseluruhan BN sebagai pemerintah adalah lebih baik dari PR. Itu bottom line nya orang putih kata.

Anon 6:12

Insyaallah

Anonymous said...

kecoh dah tasek gelugor..

Against The Wind said...

Anon 2:35

Biar kan Shariff Dol dan Jasmin bertanding sebagai calon bebas. Mereka adalah pengkhianat. Baru nanti mereka akan sedar undi yang mereka dapat kerana UMNO/BN atau kerana peribadi.

Mereka tidak sedar kah BN sudah kalah negeri Pulau Pinang? mereka mahu kalah satu negara baru nak sedar?. Ini lah sikap org UMNO yang paling di benci oleh orang awam. Sikap pentingkan diri sendiri dan nak berkuasa atas apa cara sekali pun.

Penat orang lain buat kerja seluruh negara dgn berbagai cara..mereka sanggup nak sabotaj.

Anonymous said...

Klau yg d pilih sbgai calon adalah winnable candidate sperti yg di laung2 kan pucuk pimpinan xpa..x risau..tpi yg d plih calon yg owg pling xsuka d bhgian..i mean d sbrg jya...N10..sdg kn yb lma lbih berkaliber...tu yg sedang hangat d perkatakan d sbrg jya

Anonymous said...

calon BN utk dun tlk bahang memang tak layak.sepatutnya Dato Seri Najib harus semak semula untuk kebaikan BN.akibat kerna calon ni BN akan tersungkur

Against The Wind said...

Anon 6:26

Saya setuju dengan anda Ariff Shah sepatutnya di teruskan khidmatnya untuk Seberang Jaya.

Yang di pilih pulak anak Latif Mirasa bekas orang lama UMNO Pulau Pinang.

Sememang nya tidak dapat di fahami mengapa Ariff Shah di ketepikan.

In any case, my advise would still be sort it out within UMNO. Jangan pentingkan individu di dlm keadaan kita yang terdesak sekarang.

Anon 8:51

Saya tidak punya detail mengenai Shaheedan setahu saya adalah wakil pemuda umno dan merupakan rakan rapat Ketua Pemuda UMNO Malaysia.