Wednesday, June 29, 2011

WARDINA DI ARAH BERCUTI 2 BULAN untuk menyokong BERSIH!



Kumpulan Media Prima telaj memberi cuti 2 bulan untuk Wardina Saffiyah daripada menjadi Host MHI.


Sebenarnya itu adalah satu nasihat lembut dari Media Prima. Kalau rasa dalam masa 2 bulan ni boleh dapat kerja dengan TV Selangor, maka Media Prima akan terus memberhentikan Wardina.


Bukan apa TV3 pun agaknya prihatin daripada terus membuang Wardina, bagi dia peluang cari kerja lain.


Nasihat saya pada Wardina..banyak lagi program program PKR di seluruh negara tiap tiap hari. Apakata Wardina charge apperance fee pada PKR..let saya sekali hadir RM5000 ke? Tak payah dah kerja dengan TV3.  Baru lah kelakuan anda akan jive dengan niat anda. .Ini niat membangkang tetapi kerja dengan syarikat UMNO..ape kejadah..!


Dibawah adalah luahan rasa tertekan Wardina di FB beliau hari ini selepas sidang media nya pagi tadi.



13 comments:

MPP said...

Jadi tak dia saman gua bro??? Hahahahahaha....

Against The Wind said...

mana dia brani mau saman lu @MPP haha.. setakat nagging dekat FB dia ja minta simpati ..actually aku suka Wardina ni..hehe..nampak nya Azmin sudah potong line

Anonymous said...

Betul la Wardina tak sokong pembangkang. Cuba baca kat sini http://1peluru.blogspot.com/2011/06/alamakkk-wardina-nak-saman-bloggers.html

Hibbeler said...

salam bro.
aku bukan pro pembangkang bukan pro kerajaan. tapi cara kau tulis nampaklah kekurangan kau.

1. tak kisah pun wardina kerja mana. tapi pandangan politik ni pandangan peribadi. kalaulah kerja dengan rtm sekali pun dan dia undi Pas ke pkr ke, still gaji dia jalan. dia bekerja. memang tanggungjawab majikan untuk bayar gaji pekerja. kau buat kerja balasan kau gaji. jadi tak timbul isu wardina tak sedar diri gaji tv3 bayar tapi nak sokong pembangkang. tak kesahlah tv3 syarikat umno ke apa. tapi setahu aku tv3 syarikat swasta. lain lah masa awal2 nak kerja dulu wardina ada sign perjanjian yang menetapkan dia tak boleh undi pembangkang.

kau jangan kolot. kalau kerajaan buat hospital, sekolah dan macam2 lagi tu bukan belas ihsan. itu memang peranan kerajaan. tanggungjawab. semua pakai duit cukai, saman dan macam2 lagi sumber.

math dia simple je bro. kau bekerja majikan bayar gaji.

aku bagi contoh, kau kerja kat kedai jual kereta bmw, ferrari dan keta hebat lain2 lah. tapi sebab kau tak mampu, kau pakai kereta malaysia je. majikan kau tak boleh nak sekat gaji kau sebab kau tak support kereta2 yang kedai kau jual.

aku bukan sokong pkr atau kerajaan. dua2 sama je.

salam

Against The Wind said...

Hibbiler,
Saya cuma blogger picisan yang memang tidak cukup ilmu seprti Wardina yang bijak itu . Dari pandangan yang kolot inilah kami mengikut pepatah lama english yang berbunyi " don't bit the hand that feeds you"
Memang Wardina berhak mengundi siapa sahja, but she must remember as a public figure she must accept criticism. She ask for it by openly showing her suppor tru here tweet and latest program.
Bagi kami yang pro umno its our perogative to put some sense to her. All she need is common sense and she be fine. No one is asking her to vote for BN, she just need to the line .

Hibbeler said...

aku bagi pendapat berdasarkan apa yang kau tulis. kau tak perlu larikan perbincangan ni jauh2 sampai pasal wardina tak boleh terima kritikan ke tak. itu benda lain. kalau dia dapat saman pun bukan aku dapat duit

aku cakap pasal mentaliti. cara kau berfikiran.
tiada istilah terhutang budi bro. kau kerja kau dapat gaji. bukan wardina mintak tolong tv3 bagi duit belanja bulan2. bagi kau kalau kerja dengan tv3 tak boleh nak undi pembangkang. kalau kau nak kutuk dia bodoh sebab undi pkr ke aku tak kesah bro. tapi bila kau kata bekerja dengan kerajaan kau tak boleh undi pembangkang tu mengarut. rezeki tak datang dari kerajaan.

aku tak kesah perpatah orang putih kata apa.

Against The Wind said...

Bro baca betul betul tiada langsung andain berkenaan undi di dalam artikel saya.
Yang kami tegaskan adalah tentang tindakan beliau sahaja. Harap maklum

Hibbeler said...

ok aku salah. memang kau tak ada nyatakan pasal undi dalam post kau.

kau tulis dalam post kau

Nasihat saya pada Wardina..banyak lagi program program PKR di seluruh negara tiap tiap hari. Apakata Wardina charge apperance fee pada PKR..let saya sekali hadir RM5000 ke? Tak payah dah kerja dengan TV3. Baru lah kelakuan anda akan jive dengan niat anda. .Ini niat membangkang tetapi kerja dengan syarikat UMNO..ape kejadah..!


tak da pun pasal undi. tapi sama jugak konsep dia. kalau niat nak membangkang jangan kerja dengan syarikat umno. apa kejadahnya tu? bro. aku bukan nak ajak kau berdebat ke. aku pun tak kata aku betul. aku cuma nak kau pahamkan aku cara kau berfikir je.

Against The Wind said...

Niat dengan perbuatan kena seirama bro..sebab tu nasihat sedemikian di berikan. Baca FB beliau memohon Allah perbetulkan niat dia.. Selagi nawaitu dan tindakan tidak sama ..beliau sendiri dalam dilemma dan tertekan.

Terimaksih atasan pandangan saudara..

Hibbeler said...

apa maksud kau niat dan perbuatan wardina tak sama? aku tak paham.

Against The Wind said...

You kena follow twitter Wardina dan tindak tanduk dia selama ini barulah you faham niat dia. Good night

Against The Wind said...

You kena follow twitter Wardina dan tindak tanduk dia selama ini barulah you faham niat dia. Good night

Hibbeler said...

kalau kau kata perbuatan dia kerja dengan tv3 tu dan niat dia sokong pembangkang tu tak seirama aku tak boleh terima.

lain lah kalau dalam MHI dia berapi2 kutuk pembangkang kendian buat ceramah kat majlis pembangkang tu aku boley terima.

apa pun terima kasih kerana cuba nak pahamkan aku. good nite.