Sunday, May 8, 2011

Where are you Hishammudin? PAS pun dah sokong Kristian?Kenyataan Dato' Hisham berkenaan dengan issue Kristian:

Laporan berhubung penganjuran majlis pertemuan paderi dari seluruh negara yang didakwa turut membincangkan agenda menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan, jika benar, adalah sesuatu yang kita pandang serius, kata Menteri Keselamatan Dalam Negeri (KDN) Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Kenyataan dari PAS :

PAS menggesa tindakan tegas dikenakan ke atas akhbar milik Umno,Utusan Malaysia yang dalam laporannya mendakwa pemimpin Kristian berkonspirasi dengan DAP untuk mengambil alih Putrajaya dan menggugurkan status Islam sebagai agama rasmi negara kerana laporan tersebut langsung tiada logik dan tidak berasas, lapor Harakahdaily.


Polis pula berkata: 


Pihak yang menimbulkan issue sensitif begini mesti bertanggungjawab kerana bermain dengan issue issue panas. Kita sedang memerhatikan blog blog tersebut.
kESIMPULAN


Orang kristian, orang cina, parti DAP boleh buat apa saja kerana puak puak PKR dan PAS akan membela mereka.


Sekarang ini menteri KDN pulak macam takut takut hendak ambil tindakan.  Lembut sangat menteri KDN kita ni. Patutlah orang cina orang kristian dan DAP begitu berani buat apa saja.


Polis pula belum ambil siasatan terperinci sudah beri amaran pada bloggers..siasat laa dulu tok oi.. tengok betul tak kata BigDog atau marahku.. Kalau tak betul ambil terus tindakan..takpayah warning warning style menteri KDN tu, tahu beri amaran sahaja. TIndakan langsung tak di ambil.


Tetapi sekiranya apa yang di lapurkan itu betul, apa pihak polis dan menteri KDN ada keberanian untuk melaporkan yang sebenar? 


Wahai menteri KDN dan Polis, sudah terlalu banyak perkara yang berlaku di mana Islam dan Melayu di permainkan oleh puak puak kafir laknat ini.  Jangan lah tunggu sampai kemarahan orang Melayu tidak terkawal buruk padahnya nanti.

No comments: