Monday, July 25, 2011

MALAYSIAKINI BERALIH KE FITNAH AGAMA ISLAM UNTUK MEMECAHBELAHKAN UMAT ISLAM MALAYSIASETELAH BERMACAM MACAM CARA DI GUNAKAN OLEH PIHAK PEMBANGKANG TIDAK BERJAYA MENGURANGKAN DAN MENJATUHKAN KERAJAAN, KINI MK CUBA BERMAIN DENGAN FITNAH AGAMA.


BERBAGAI PENIPUAN SEBELUM INI SEPERTI ISSUE MAT SABU DI LANGGAR LAND ROVER,, ISSUE KEMATIAN DEMO BERSIH, ISSUE CINCIN DIAMOND , DAN LAIN LAIN LAGI MENUNJUKKAN MK DAN PAKATAN PEMBANGKANG AMAT TERTEKAN DENGAN SOKONGAN RAKYAT KEPADA BN SEHINGGA MEREKA SANGGUP MENIPU DI DALAM LAPORAN MEREKA.


YANG TERBARU SILA BACA DI BAWAH INI TENTANG MAJLIS KESELAMATAN NEGERA (MKN) YANG KUNUN NYA MENUDUH PROF ASRI DAN ULAMA ULAMA MUDA UMNO BERFAHAMAN YAHUDI DAN MEREKA ARAB SAUDI ADALAH DALANG DI SEBALIK HAL INI. 


MALAYSIAKINI YANG DI KETUAI OLEH ORANG BUKAN ISLAM DAN PENULIS PENULIS YANG TIDAK SEMBAHYANG, NAMPAK NYA MELAKUKAN KESILAPAN BESAR KALI INI KERANA MEMAINKAN ISSUE AGAMA UNTUK MENGADU DOMBA ORANG ISLAM. MALAH MENGAITKAN ARAB SAUDI!.


INI LAH YANG DI BANGGAKAN OLEH PIHAK PAKATAN.. KEBEBASAN MEDIA ALAF BARU.. IAITU KEBEBASAN UTUK MENIPU DAN BERBOHONG TANPA MENDAPATKAN BUKTI ATAU FAKTA YANG SAHIH SEBELUM MENULIS LAPORAN YANG SEBEGINI SENSITIF.


MALANG SEKALI ADA JUGA ORANG ORANG MELAYU KITA YANG PERCAYA DENGAN MAINAN KOTOR PIHAK MK.  WAHAI ORANG MELAYU GUNA LAH AKAL FIKIRAN ANDA JANGAN JADI MANUSIA YANG DI LAKNAT ALLAH KERANA TIDAK MAHU BERFIKIR!.MKN kaitkan Asri, ulama Umno dengan Wahabi
Jimadie Shah Othman
Jul 25, 11
4:06pm
Majlis Keselamatan Negara (MKN) hari ini menimbulkan kebimbangannya terhadap beberapa tokoh agama di Malaysia, termasuk bekas Mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin yang dikaitkan dengan fahaman Wahabi dan aktiviti terorisme.

NONEMenurut sumber, dalam taklimat tertutupnya yang antaranya disertai mufti dan wakil majlis agama Islam negeri diPutrajaya hari ini, seramai 40 ulama muda Umno turut dikaitkan sama.

"Kerajaan Arab Saudi didakwa menjadi dalang di sebalik apa yang berlaku. Saudi dikatakan di belakang tokoh-tokoh ini," dakwa sumber itu.

Usaha Malaysiakini menghubungi pihak MKN - majlis bawah Jabatan Perdana Menteri - di Putrajaya untuk mengesahkan dakwaan tersebut setakat ini belum berhasil.

Menurut sumber, dalam taklimat lebih tiga jam bermula 9.30 pagi tadi, tokoh-tokoh yang disebutkan itu dikatakan 'dinaungi' kerajaan Arab Saudi dan beberapa lagi negara teluk seperti Kuwait dan Bahrain.

"Saudi juga dikatakan penyumbang kepada faktor kejatuhan kerajaan (empayar Islam Turki) Uthmaniyah (1299-1923)," dakwa sumber-sumber.

Dr Asri: Hati-hari sokong parti kerajaan
Seorang tokoh agama Selatan Thailand Ismail Lutfi juga dikaitkan dengan jaringan itu, tambah sumber. 

Penceramah popular Dr Muhammad Uthman El-Muhammady dikatakan antara tokoh terlibat membuat pembentangan dalam majlis tertutup itu.

Tidak seperti ulama muda Umno, Dr Asri sebelum ini sudah pernah dikaitkan dengan aktiviti “terorisme agama dalam taklimat anti-keganasan anjuran pihak polis.

young ulama join umno 250610 02Sementara itu, Dr Asri ketika dihubungiMalaysiakini secara sinis berkata tidak terkejut dengan dakwaan itu kerana sekarang ini "orang yang memakai baju kuning pun boleh dianggap komunis".

Bagaimanapun, tambahnya, beliau agak pelik tentang kedudukan ulama muda Umno - antara yang didakwa berhempas pulas mempertahankan kerajaan - juga boleh disenaraikan.

"Jadi, saya minta golongan ulama berhati-hatilah hendak berjasa dengan parti kerajaan," sindirnya yang pernah diurakan-urakan akan menyertai Umno bersama kumpulan itu sebelum ini.

'Tolak juga fahaman tak demokratik'
Dr Asri juga mempersoalkan kewajaran mengaitkannya dengan terorisme sedangkan Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar (kiri) sendiri didakwa tidak keberatan memohon bantuan daripadanya dalam sesuatu isu.

NONE"Seminggu sebelum perhimpunan BERSIH2.0, ketua polis negara sendiri telefon saya untuk bantu tenteramkan masyarakat (yang hendak berhimpun). Takkanlah ketua polis negara menghubungi teroris?

"Semalam bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi menziarahi rumah saya di sini (Pulau Pinang), takkan sebesar ini jaringan teroris," katanya yang terkenal dengan kelantangan dan sifat sinikal itu.

Mengulas tentang kerajaan Arab Saudi yang dilibatkan sama, Dr Asri menyuarakan kebimbangannya terhadap kemungkinan terjejasnya hubungan diplomatik antara kedua-dua negara yang baik ketika ini.

Berhubung fahaman Wahabi, Dr Asri berkata, beliau berpendirian, aliran itu - merujuk kepada tafsiran menolak kepelbagai pandangan dalam agama - hendaklah ditolak seluruh umat Islam.

"Dalam masa yang sama, (kena) tolak juga fahaman yang tidak demokratik, yang anti hak rakyat, anti hak bersuara dan hak berkumpul rakyat. 

"Ulama mesti fikir, fahaman tidak demokratik juga ancaman kepada negara pelbagai kaum seperti Malaysia," kata pensyarah di Universiti Sains Malaysia (USM) itu.

No comments: