Tuesday, July 26, 2011

MALAYSIA KINI BERBANGGA DENGAN PENGHINAAN DI WALL FB DS NAJIBSEOLAH OLAH SUKA DAN MENGGALAKKAN RAKYAT BERLAKU KURANG AJAR KEPADA DS NAJIB ..MALAYSKINI MEWARTAKAN BERITA LAMAN FB DS NAJIB DI ASAK DENGAN GANGGUAN PERKATAAN DIAM.

INI LAH DIA ACUAN AJARAN PAKATAN RAKYAT.. DIAM YANG LAIN MEREKA SAJA YANG BOLEH BERKATA KATA. 

APA LAH YANG AKAN JADI KALAU PR YANG MEMERINTAH MALAYSIA.. MINTAK SIMPANG MALAIKAT 44 LAH!!

Diamlah, kata pengguna internet pada Najib
Hazlan Zakaria
Jul 26, 11
6:08pm
Kongsi 588
Warga internet melepaskan kekecewaan berhubung kenyataan dan beberapa tindakan kerajaan akhir-akhir ini dengan menulis komen "diam lah" di halaman Facebook Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Mereka memulakan sindiran itu selepas tengah malam semalam setelah Najib memuatkan pautan ke artikel dalam blog terbarunya yang menyentuh soal tanggungjawab pemimpin dan keamanan negara. 

NONEMalah, ada yang menampal perkataan sama dengan tulisan yang besar di dinding (wall) halaman Facebook itu.

Perkataan “diam lah” turut dicatatakan di ruangan komen untuk masukan (posting) yang ditulis.

Warga internet yang pro-kerajaan bagaimanapun cuba berhujah bagi menangani tindakan itu dengan hamburan kata-kata kemarahan kepada penyokong Pakatan Rakyat. Bagaimanapun, tindakan itu gagal menangani tenaga lawannya yang jumlah jauh lebih ramai.

Sehingga berita ini ditulis, masukan menggesa perdana menteri supaya diam belum reda. Masukan terakhir dengan tulisan dengan blok besar baru dimuatkan hanya kira-kira lima minit lalu.

No comments: